Spack spuiten

Spack spuiten is het aanbrengen van een decoratieve wand- en plafondafwerking met korrelstructuur voor zowel renovatie als nieuwbouw. Spack spuitwerk wordt aangebracht door een spack spuiter.


Spack is een kunsthars en kalk bevattende pasta welke met een speciale spack machine wordt aangebracht op wanden en plafonds.

Spack spuitwerk wint de laatste jaren snel aan populariteit door de relatief goedkope prijs en het mooie eindresultaat. Bovendien is deze wand- en plafondafwerking zowel toepasbaar in natte- als droge ruimtes.

Spack spuiten is mogelijk in diverse korrelgroottes. Standaard heeft u de keuze uit fijn, middel en grof. Hoe fijner de korrel, hoe gladder de ondergrond moet zijn. Wij hebben voorbeeldstalen van de diverse mogelijke structuren en tonen u deze graag om u behulpzaam te zijn bij het maken van een keuze.

Spack spuiten is in vrijwel iedere kleur mogelijk. U heeft keuze uit duizenden verschillende kleuren spackwerk. Hieraan worden telkens de laatste en modernste kleuren toegevoegd.

Kleurkeuze is iets persoonlijks en u bent degene die hierin uiteindelijk beslist. Wel zijn wij u graag behulpzaam met advies en het maken van een keuze aan de hand van diverse kleurenvoorbeelden en kleurwaaiers. Tevens is het mogelijk om naar wens een geheel eigen kleur te laten maken. Heeft u een Ral-nummer van een gewenste kleur dan laten wij deze kleur eenvoudigweg voor u mengen.

Het spuiten van spack spuitpleister en de ondergrond

Is een ondergrond verontreinigd door bijvoorbeeld nicotine, vet of vocht, dan zal deze eerst behandeld moeten worden voordat ze kan worden afgewerkt met spack spuitpleister. Er wordt dan een isolatielaag aangebracht die het vuil afsluit zodat er geen plekken zichtbaar zullen zijn of ‘doorslaan’ in de nieuwe afwerklaag. Ook in geval van poederige ondergronden is voor een goede hechtlaag van het spak een voorbehandeling nodig.

Een spacklaag is een dunne afwerklaag. Met de eerste laag, de zg. meslaag of afmeslaag worden kleine oneffenheden geëgaliseerd. Deze meslaag is tot ca. 2 millimeter dik. Afhankelijk van de gekozen korrelgrootte komt hier nog een afkorrellaag van ca. 2 millimeter overheen.

Direct spuitklare wanden en plafonds zijn o.a. gestucte wanden, gipsplaten, fermecell platen, ytongblokken, gipsblokken

Ondergronden van hout en kunststof zijn niet geschikt. Ook wanden met een grove structuur zullen eerst moeten worden gladgepleisterd. Ook hiervoor kunt u uiteraard bij ons terecht.